Μακαρίνα με κιμά

Υλικά για 4 μερίδες:

 

- ½ κιλό κιμά

- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 2 κρεμμύδια

- αλάτι και πιπέρι

- ½ κιλό μακαρίνα

 

Διαδικασία

 

Η μακαρίνα είναι σπιτικό ποντιακό ζυμαρικό. Μπορεί να είναι "ζωγρό" ή "ξερό". Άμα είναι ξερό δε θέλει βράσιμο. Λίγο βραστό νερό από πάνω, μερικά λεπτά αναμονή και είναι έτοιμο το ζυμαρικό για το τσιμπούσι. Αν είναι ζωγρό θέλει λίγο βράσιμο όπως στη δική μας περίπτωση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν βάζουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον κιμά στη μακαρίνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πάει και με τυράκι.

 

Πηγή: Νηστικό αρκούδι

Λεξικό

Λεξικό
Αναζητήστε ποντιακές λέξεις  και φράσεις κ δείτε τη σημασία τους στα ελληνικά και αγγλικά! Ποντιακά ...

Συνταγές

Υλικά   - 2 κούπες γάλα - 1 κυβάκι μπυρομαγιά - 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ ξίδι - 1 κουτάλα ελαιόλαδο - 6 αυγά - λίγο αλάτι - λίγο μέλι - αλεύρι,...
Υλικά   για το προζύμι: - 340 γραμ. νερό - 340 γραμ. αλεύρι - 20 γραμ. μαγιά - λίγη ζάχαρη   για τη ζύμη: - 670 γραμ. αλεύρι - 100 γραμ....
Υλικά για 4 κομμάτια:   - 2 κιλά αλεύρι - 2 κουτ. σούπας μαγιά ξηρή - ½ λίτρο ελαιόλαδο - αλάτι   Διαδικασία   Τα κατιμέρια τα συναντάμε...

Τραγούδια

Ωχ, Ίμερα ερωθύμεσαναηλί εμέν,ωχ, νελέπω τ΄οσπιτόπα'ςώι ναηλί καί βάι ξάν εμέν,ώχ, ν'ελέπω τ'οσπιτόπα'ς,ώι ναηλί καί βάι ξάν εμένΩχ, ν' ελέπω τόν καστρόλιθο'ςναηλί...
Παρχάρ’ αέρα εφύσεσενΚαπόθεν τέλια τέλιαΤρυγόνα μ’ τα φιλέματα σ’Γλυκέα άμον μέλιαΣα παρχάρια μη λάσκεσαιΑρνί μ’ χωρίς εμέναΚι ασ’ όλια τα νέρα μη πίντςΚάποιον...
Ο πετεινόν κακανίζ’Η κοσάρα παίρ’ εκείΕχ και πάγω σον παρχάρΤη σεβντά μ’ φέρεν εκείΤο τυφέκι μ’ έσυραΕποίκεν τούμπα- τούμπαΗ σεβντά μ’ εμόρφυνενΈντον άμον...
This site is powered by neoweb unit of inventics Corporation